Vilken typ av dofter gillar du?

I förra veckan fick jag möjligheten att testa inte mindre än tre härliga dofter. Doft betyder mycket för mig och sanningen är den att några av mina första minnen i livet är kopplade till just doft. Jag minns bland annat Colombia och resan dit 1990 när vi hämtade min lillebror genom min näsa.

Doft är också unikt och högst personligt. Om du sluter ögonen och doftar på något så kommer du få upp en bild medan någon som sitter bredvid dig kan få upp något helt annat. Nu kan ni inte dofta via det här inlägget men jag ska försöka beskriva hur dessa spännande dofter skiljer sig åt. Viktigt också att inte förhasta sig vid ett köp. Applicera doften och låt den sitta och verkligen få mogna på huden. Fatta inga beslut där och då i butik, be hellre om ett prov och gå hem och be dina nära och kära om smakråd.

Här har ni tre rekommendationer från vänster:

  1. Jean Paul Gaultier x André Le Male Fraîche (i butik v. 15) 100 ml 950 kronor. Frisk och sexig doft med toppnoter av mynta och apelsinblomma med en bas av vanilj och tränoter. Här har vi årets sommardoft från JPG som i år designats av konstnären André Saravia.
  2. L’Homme Prada L’eau 100 ml 995 kronor. Härlig doft med toppnoter av ingefära och neroli med en bas av sandel- och cederträ. Det här är en lättare version av originalet L’Homme.
  3. David Beckham, Classic Touch (i butik v 8) 40 ml 295 kronor. Maskulin doft med inslag av trä och frukt. Toppnoter med äpple, päron och grape. Basen består av sandelträ, cederträ och läder.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *