Pengarna växer i takt med vår dotter!

Alltså det är inte klokt, det är snart november. Den heta sommaren känns rätt avlägsen nu och jag längtar redan till nästa gång vi får lite värme här i Sverige. Ni som följer mig här på bloggen vet att jag skrivit om appen >>Fundler<< som hjälper mig att investera mina pengar på ett otroligt smidigt och enkelt sätt. Jag tänkte att vi skulle prata lite mer om det idag. Jag valde att ta lite hjälp i samband med starten, mycket för att ta reda på vilka risknivåer och fonder som passar för just mig. Det är det som är bland det bästa med >>Fundler<<, att man inte måste kunna allt om fonder och risknivåer själv eftersom appen hjälper en att komma fram till det absolut bästa sättet att investera utifrån ens egna situation.

Jag har nu tre sparanden där jag sprider ut mina pengar beroende på syfte och ändamål. Ni kan läsa mer om hur jag tänkte i mitt >>förra inlägg här<<. Nu när pengarna börjat växa så känns det mer verkligt och jag ser fram emot den dagen jag kommer göra mitt första uttag.

Vår lilla dotter är för liten för att vara med och starta sparanden i appen men hon tycker det är väldigt kul att sitta i mitt knä och titta när jag klickar mig runt i appen. Jag har valt en omslagsbild på henne och mig för en av depåerna och den bilden är hon extra förtjust i. I hennes sparande rekommenderade >>Fundler<< att jag skulle ha hög risknivå, eftersom hon fortfarande är så liten och pengarna ska ha möjligheten att växa där i många år. Det är sådant man kanske själv inte har koll på men som appen lär en!

Vad hon inte vet är att hela hennes barnbidrag sparas i en av depåerna för framtiden. Jag tycker att det känns spännande att kunna ge henne en summa när hon blir tillräckligt stor att förstå värdet av pengar (alltså när hon fyller 30) och då se vad hon vill göra med dem. Kanske blir det en insats till en bostad eller så drar hon kanske jorden runt för att skaffa sig livserfarenhet. Oavsett så blir det hennes val och under tiden kommer vi följa allt via mobilen och se pengarna växa.  Hur gör ni med era barns pengar?

>>Här kan du ladda ner Fundler!<<

Ps. Alla pengar hos Fundler förvaras tryggt hos SEB och omfattas av Svenska Riksgäldens insättningsgaranti.

4 kommentarer

 1. Ylva Hammarstrand

  Hej john! Grattis till 100 dagar med er fina tjej. Jag hoppas att du hinner med att njuta av dessa dagar =) Jag läste ditt förra inlägg om den här appen och undrar hur mycket man måste spara varje månad för att kunna öppna ett konto? Finns det en gräns? Räcker det med en hundralapp eller äts allt upp av dolda avgifter? Jag har länge funderat på att öppna ett sparande för våra barn men har inte möjlighet att lägga hur mycket som helst. Många familjer sparar barnbidraget men jag kanske behöver lite själv. Kan man också ändra beloppet från månad till månad? Många frågor men hoppas du kan svara mig. =)

  1. Hej Ylva,

   Varje transaktion i Fundler måste vara om minst 500 kr. Det beror helt enkelt på att vi har kostnader för varje överföring av pengar och för många små transaktioner skulle det innebära att vi skulle behöva ta ut ett högre pris, vilket vi inte vill. I Fundler finns det inga dolda avgifter då Fundler är vad som enligt Finansinspektionen klassas som oberoende. Det innebär att Fundler varken säljer sina egna produkter (som t.ex. banker och fondbolag) eller behåller provisioner från andra produktbolag (som t.ex. nätmäklare, försäkringsbolag och de flesta personliga rådgivare). Som oberoende rådgivare är det endast tillåtet för oss att ta betalt direkt av våra sparare. Det betyder att vi inte har några som helst incitament att rekommendera dig något annat än de fonder eller andra produkter som vi anser är bäst lämpade för ditt sparmål. Du kan när som helst ändra belopp i ditt månadssparande eller stoppa månadssparandet ett par månader om du så önskar.

   Hoppas det besvarar dina frågor! Mvh, Maria på Fundler

 2. Går ni i någon pappagrupp eller hur går ni med det sociala nu när hon inte går på dagis?

 3. Linda Ossiansson

  Vad kostar det att ha appen och vad betyder insättningsgaranti?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *