Att jobba för miljön är ren logik!

2018 började jag på allvar jobba med träning och hälsa, 2019 lägger jag till miljö och klimat. Varje dag bidrar vi människor till att världen blir en lite sämre plats att leva på och jag är inte bättre än någon annan. Dessutom är jag nu förälder och vill värna om min dotters (och kommande generationers) framtid. Om du tänker efter på hur en vanlig dag i ditt liv ser ut så kan du nog snabbt räkna antalet gånger du till exempel slösar på vatten, köper en plastförpackning eller kanske tar bilen i onödan. Allt det där gör jag nästan varje dag och det måste kompenseras.

Istället för att må dåligt och totalt leva i miljöcelibat så tänker jag på möjligheterna jag har. Jag kan faktiskt göra aktiva val för att jobba med miljön istället för mot den. I höstas hade jag ett möte med Viktoria som startat och driver >>Ren Logik<< och >>Washologi<< som är två svenska märken som verkligen har en feel good-känsla kring sig. När vi tvättar och städar är vi alla riktiga miljöbovar och då handlar det inte bara om hur vi slösar på vårt vatten utan vad vi spolar ner i våra avlopp. Vår städerska (ja vi har en, släpp det och gå vidare) har berättat för mig att hon gillar att jobba med dessa produkter nu när hon lärt sig dosera och hur hon bäst får effekt. Produkterna är dryga och doftar himmelskt utan den där artificiella plastiga känslan som vi är vana vid. Ett extra plus för att Ren Logik är vegansk, märkta med svalan och kommer i flaskor av bioplast, vilket också Washologi gör.

På tal om plast så är det en fråga vi verkligen måste våga ta i. Varför köper vi så mycket plast? Johans företag jobbar med >>Glacial Bottles<< som är ett företag som verkligen tagit tag i den här frågan och har tagit fram termosar i rostfritt stål som håller både värme och kyla på ett föredömligt vis. Som småbarnsförälder behövs det flaskor till allt, det är vatten och välling och massa annat som ska fraktas hela tiden. Genom att välja Glacial känner jag att jag bidrar till ett lite mer plastfritt samhälle. Som ett extra plus har vår vän >>Foki<< designat en egen babyflaska för företaget som vår dotter fick i present här om dagen. den kommer vi alltid ha med oss från och med nu. Kollektionen lanseras nu inom kort och även fina >>Jannike<< har designat en flaska. För varje såld flaska skänker företaget 1 euro till WWF som också satt sin symbol på produkten vilket verkligen är en kvalitetsstämpel.

Här ser ni en bild på Fokis flaska och längre ner kan ni se företagets vision i en film. Jag blir otroligt inspirerad av detta och kommer fortsätta kämpa mot plastförbrukningen på de sätt jag kan. Ni vet det där gamla talesättet som aldrig blir slitet… ingen kan göra allt men alla kan vi göra något. Nu kör vi vänner!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *