”Är det en pojke eller flicka?”

Nu har ju de flesta av er inte sett hur vår dotter ser ut i sin helhet så det blir svårt för er att ha en åsikt i vårt fall men jag tänkte ändå fråga er hur ni tänker kring barn och könstillhörighet.

Jag får ofta höra att vår lilla tjej ser ut som en pojke och inte sällan utgår omgivningen från att det är pappa och son som är ute och går. Senast idag på Leos Lekland blev hon kallad han, dock inte på något sätt negativt.

(Jag ska också säga att jag inte bryr mig det minsta. För oss är vår dotter en liten flicka, men vem vet vad som händer under uppväxten.)

När vi var på Gran Canaria fick Johan frågan om det var en flicka eller pojke en kväll på hotellet och då hade hon klänning och hårband med rosett, jag antar att samhället ändå kommit långt och att hennes klädsel inte var genusdefinerad.

Men åter till frågan, hur tänker ni i frågan och vad anser ni vara okej att som okänd vuxen säga till en förälder? Allt detta har fått mig nyfiken och fundersam.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *