”Är det en pojke eller flicka?”

Nu har ju de flesta av er inte sett hur vår dotter ser ut i sin helhet så det blir svårt för er att ha en åsikt i vårt fall men jag tänkte ändå fråga er hur ni tänker kring barn och könstillhörighet.

Jag får ofta höra att vår lilla tjej ser ut som en pojke och inte sällan utgår omgivningen från att det är pappa och son som är ute och går. Senast idag på Leos Lekland blev hon kallad han, dock inte på något sätt negativt.

(Jag ska också säga att jag inte bryr mig det minsta. För oss är vår dotter en liten flicka, men vem vet vad som händer under uppväxten.)

När vi var på Gran Canaria fick Johan frågan om det var en flicka eller pojke en kväll på hotellet och då hade hon klänning och hårband med rosett, jag antar att samhället ändå kommit långt och att hennes klädsel inte var genusdefinerad.

Men åter till frågan, hur tänker ni i frågan och vad anser ni vara okej att som okänd vuxen säga till en förälder? Allt detta har fått mig nyfiken och fundersam.

1 kommentar

  1. 1996 var jag med om samma sak med min då tio månader gamla dotter. Klänning, långa korkskruvslockar till hår och hårspännen. Alla trodde hon var en pojke. Ett tag trodde jag det var för att hon mest hade blå och gröna kläder, men det visade sig att det var för att hon inte hade hål i öronen och hängen. Det tar de på riktigt små bebisflickor där. Tyvärr…
    Jag hoppas att mina döttrar känner att de är uppfostrade att vara precis den person de vill. De har gått igenom många faser och gör fortfarande. Till slut landar de precis som vi och det viktigaste är att de landar där de är lyckliga.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *