11 mars – Varför inte Johan ska vara ”pappaledig”!!

Nu när det har gått drygt åtta månader sen lilla Miriam flyttade in hos oss är det många som verkar undra när vi ska skifta Johan och jag så han får vara ”pappaledig”. Om ni läste det tidigare inlägget om det här med att vi är familjehem och hur det funkar att jobba samtidigt så såg ni att vi inte har som andra ett visst antal dagar att spendera under uppväxten.  I och med att han driver eget bolag så behöver han jobba mycket just nu och det är också därför det kan se ut som att det mest är Miriam och jag som hänger om dagarna. Det är egentligen så det säkert är för de flesta familjer, ena föräldern är hemma medan den andra jobbar på precis som vanligt. Vår fördel är att jag just nu är hemma utan stressen att spendera mina dagar och ha en klocka som tickar då jag ”måste” vara tillbaka på min arbetsplats. Sen kan Johan styra sina dagar och tider precis som det passar och skulle vi vilja hitta på något särskilt så kan han alltid justera sin kalender lite och vara med. Dessutom kommer han alltid hem varje kväll och äter middag med oss och får då massor av tid att leka med Miriam medan jag passar på att ge mig ut och springa vilket jag inte kan på dagarna när jag är med henne.

I mina ögon har vi det perfekta upplägget och jag tror nog att Miriam också är nöjd. Just nu är Johan på jobbresa i Barcelona och då ringer vi varandra på FaceTime så hon hela tiden känner av hans närvaro.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *