Hade ni sagt till om den obytta blöjan?

Igår när jag hämtade Miriam på förskolan var hon i vanlig ordning glad och pigg så jag fick nästan jaga henne för att få med henne hem. Väl hemma skulle vi läsa en bok och hon klättrade upp i mitt knä med Fante i famnen. När hon satte sig kändes det lite konstigt så jag lyfte ner henne och kikade i byxorna och inser att hon har på sig samma blöja som jag satte på henne på morgonen. Hur kan jag då veta det? Jo för att förskolan har en helt annan blöjsort än den vi använder hemma.

Först blev jag jätteirriterad och tänkte hur är detta möjligt? Sen tänkte jag att Miriam var ju jätteglad och verkade inte bry sig det minsta och då behöver ju inte jag heller hetsa upp mig. Imorse när jag lämnade henne på förskolan så pratade jag med en av pedagogerna och bara kollade läget och berättade om att jag upptäckt detta. Jag var väldigt tydlig med att det inte är någon fara och att ”sånt kan hända”. Jag vill verkligen inte bli den där föräldern som gnäller och klagar men jag kände ändå att jag inte kunde hålla detta inom mig.

Ni som har barn, har detta hänt er? Hur gjorde ni? Tacksam för feedback så jag vet hur ni tänker.

8 kommentarer

 1. Klart man säger till. Sen kan misstag hända och det är inte ok. Ett barn ska inte ha samma blöja en hel dag. Sen verkar du sagt till på ett bra sätt och inte bara gapat och hojtar som man får höra om det händer av en del. Men du John har ju jobbat inom barnomsorgen då vet du att man ” kan missa”

  1. John Valencia

   Ja det är helt okej och Miriam var inte påverkad av detta. Jag vet att man lätt kan glömma men ville ändå bara påpeka det. 🙂

 2. Självklart ska man säga till! Förhoppningsvis har de rutiner kring blöjbyten? Typ innan lunch, innan mellis och vid behov, be dem berätta/visa blöjschema? Smart att ha en annan sort på föris. Det beror ju lite på hur lång dag hon går också, jag har blivit jättebesviken om mina barn inte fått nya blöja på säg 5-6timmar. Du är en klok pappa du!

 3. Jag hade blivit vansinning. Och absolut sagt till.

 4. Du gjorde rätt i att säga till!
  Hade inte tyckt det var okej att mina barn hade samma blöja som jag satt på, på morgonen 😕

 5. John Valencia

  Men herregud!! Ja det här var ju en helt annan historia. Såå hemskt! Skönt att det blev bättre efter tillsägelsen. Tack för din kommentar 🙂

 6. När äldsta sonen var två år så hämtade jag honom från förskolan. Han hade bajsat då men bestämde att vi skulle byta hemma. Börjar ta av kläderna och inser att han hade samma blöja som jag lämnade honom med.. den var dyblöt och bajset?! Ja stackaren säger jag bara.. det hade runnit längs hela benet och ner i stövlarna och han var så blöt. Bajset var även intorkat på benet… så vet inte hur länge han hade gått med detta… (han var ute när jag hämtade) men detta var fruktansvärt 🙁

  1. John Valencia

   Men jag blir så ledsen när jag läser det här. Jag förstår att det kan vara stressigt på förskolan men det är inte okej. På vår förskola är det tio barn på Miriams avdelning vilket är toppen för då finns det fullt fokus på alla små. Hoppas verkligen att ni fick möjligheten att prata om detta med pedagogerna. Tack för att du delade med dig.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *