Anser du dig vara en djurvän?

I somras när jag, Johan och Robert var hos mamma och pappa på gården så fick vi stifta bekantskap med diverse vilda djur. Först hittade Kira en snok som fastnat i mammas trädgårdsnät som vi fick klippa loss. Snoken visste inte att vi försökte hjälpa till så det blev en kamp innan vi till slut fick loss den och kunde släppa den fri nere vid vattnet.

Senare samma dag när Robert och jag rensade i rabatterna så hittade vi en liten fågelunge som ramlat ur sitt bo. Jag som anser mig vara en djurvän tog såklart in den och gav den mat och vatten för att den skulle bli stark nog att flytta tillbaka till sin familj. Jag vet att vissa tycker att naturen ska ha sin gång, att vissa djur ska äta andra djur och att vi människor inte ska lägga oss i. Om jag inte hade tagit in fågeln så hade garanterat snoken eller något annat djur nosat upp den och mumsat i sig den.

Dagen efter släppte vi ut den lilla ungen som återhämtade sig snabbt och redan efter en liten stund skuttade den iväg för att möta nya äventyr och jag hoppas att den kommer att minnas mig och min lilla räddningsaktion. Om en dryg vecka är jag tillbaka på gården och då får vi se om det finns fler djur att rädda.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *