Nattliga äventyr

I skrivande stund sitter jag i spjälsängen med vår dotter som i vanlig ordning (nionde natten i rad) vaknat och vill ha sällskap. Det är oftast runt 02.00 som det komme små gnyenden inifrån sängen och då vet jag att det är dags att gå upp. Det här är något hon utvecklat under vintern för vi har tidigare alltid sovit hela nätter, så jag ska inte klaga.

Det som däremot är lite jobbigt är att jag ofta tvingas vara vaken i ett par, tre timmar då hon inte alltid vill/kan somna om. I början brukar jag bara försöka ligga nära henne och klappa på henne för att hjälpa henne komma till ro men efter en så där god halvtimma börjar jag tappa tålamodet och hämtar telefonen och sätter på en ljudbok eller podd. På så vis kan jag ändå förena nytta med nöje och timmar går lite snabbare.

Här somnade jag….

I natt (läs imorse) somnade hon om 04.30 ungefär och då hade jag hunnit med en hel del. Nu när jag sovit några timmar så känns allt mot bättre igen. Men att dela upp natten i två delar är inte hållbart i längden. Just nu sover jag ungefär fem timmar per natt, 2 + 3, vilket är för lite. Som sagt ska jag inte klaga för jag vet dem som har det mycket värre. Dessutom är det rätt lyxigt att kunna krypa ner där hos henne, Johan säger ofta att han skulle vilja kunna detsamma men sängen håller bara för totalt 80 kilo och med henne där i bjuds det inte på några marginaler.

Nu är klockan 8.00 och det är dags att starta dagen. Fredagar brukar vara en bra dag för oss och idag drar vi nog till Leos 🦁

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *