10 mars – Varför jag samlar på väskor!!

Redan som liten började jag mitt liv som samlare, oftast kunde jag hålla mig till en sak i taget – men inte alltid! Några av mina objekt har varit; sudd, frimärken, bokmärken och kapsyler – ja till och med tomma läppbalsam. Ibland har samlandet gått lätt och ibland har det varit riktiga utmaningar. Under vissaperioder har min ekonomi till och med varit riktigt illa ute. Det fanns en tid när jag lade hela veckopengen på hockeybilder och senare på Spice Girl-kort.

Idag upplever jag inte riktigt att jag samlar utan försöker se mina kategoriserade inköp mer som investeringar. Oftast är det något till garderoben och väskor är väl det som ligger mig varmast om hjärtat.

Jag vågar inte tänka på hur mycket pengar jag spenderat (läs investerat) men hoppas att jag lyckats göra en och annan bra affär. Jag läste en artikel där det stod att Chanel och Hermès är två modehus som kan få dina pengar att växa, om du över huvud taget kan tänka dig att skiljas från dina dyrgripar.

Jag kommer aldrig glömma när jag köpte min första väska (alltså riktiga väska) som var en Speedy 30 från Louis Vuitton. Det var den 28 mars 2006 och jag hade fått pengar av mormor som oavkortat gick till min investering. Den kostade då 4 000 kronor och jag tyckte den var så fin. Jag hade sett att Ashley Olsen hade en sådan i något magasin och ville ha en likadan. Idag har jag faktiskt sålt den (för samma summa) och det är en av de få väskor jag valt att skiljas från. Några har tyvärr blivit stulna vid inbrott, bland annat ett riktigt samlarobjekt i form av en handflätad limiterad doktorsväska från Gucci.

Idag har jag så pass många väskor att jag klarar mig gott och väl men är ändå alltid på jakt efter nya. Jag köper dem ofta på resor och väljer med omsorg. Jag vill alltid kunna minnas mina väskor tillsammans med en händelse och då passar resor väldigt bra, som ett svindyrt vykort. En av anledningarna att vi nu måste flytta är att mina väskor tar så stor plats att vi behöver en walk in closet (men samtidigt även ett barnrum) och jag vägrar att gömma dem i någon garderob när jag nu lagt ner så mycket pengar och omsorg. Tack vare just priset har vi både larm och kameror hemma för nu vägrar jag bli av med en enda till.

2 kommentarer

  1. INTE GUCCI-väskan!!!!!!!

    1. John Valencia

      Jo tyvärr 😢😢😢

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *